Strong Women
“We can do it” is een propaganda-poster uit het jaar 1943, ontworpen door J. Howard Miller voor een Amerikaans elektriciteitsbedrijf. Het verhaal achter het pamflet was dat de vrouwen in de oorlogstijd de schouders eronder zetten door in de fabriek te gaan werken. Deze vrouwen werden een gevierd symbool van vrouwelijk patriottisme. Na de oorlog verdween de poster voor een lange tijd uit beeld. In de jaren tachtig werd het symbool opnieuw gebruikt en werd het enorm populair als symbool voor “girlpower” en vrouwenemancipatie.
Eline heeft ervoor gekozen om een moderne vrouw te maken van het pamflet. Het gezicht van de Strong Women is gebaseerd op de gezichten van 7 supermodellen van een bekende cover van de Vogue uit 2017. Het benadrukt mooi de diversiteit en eenheid van de vrouw, iedere vrouw heeft een ander figuur, huidskleur en verhaal.
Het kunstwerk moet de kracht van de vrouw uitstralen. De moderne vrouw moet zich kunnen spiegelen aan deze vrouw. Door de spiegelafwerking in rose-chroom zie je een lichte weerkaatsing van jezelf in het beeld. De Strong Women staat voor kracht en schoonheid. Zij gaat naar de top. Zij is klaar om te vechten voor haar succesvolle carrière, maar tegelijkertijd ook voor haar gezin. Zij maakt deze wereld een betere plek. Achterop de rug van het kunstwerk staat “Together we can do it”. Dat is ook de boodschap die Eline mee wil geven aan vrouwen: We moeten samenwerken om de top te bereiken.
About Eline Muriël
Eline is een jonge kunstenaar met een moderne inslag. Nadat ze met haar bedrijf (3D Next Level) diverse kunstwerken ontwierp, produceerde en afwerkte voor tientallen Nederlandse kunstenaars begon het verlangen te groeien om ook haar eigen kunst te gaan maken. Ze staat symbool voor de nieuwe digitale manier van het maken van kunst. 3D-technologie, grafisch design en moderne ambacht combineert ze met haar creativiteit. Eline is autodidact, ze maakt van haar ideeën een schets, die ze op de computer vertaalt naar een 3D-model of 2D-ontwerp en vervolgens maakt ze haar kunstwerken. Eline neemt maatschappelijke thema’s en hedendaagse beelden en verwerkt dit tot kunst. De boodschap van het kunstwerk is voor Eline het belangrijkste uitgangspunt.